Holacratie: een nieuwe vorm van organiseren

img5  Holacratie: een nieuwe vorm van organiseren img5Afgelopen week schreef ik een blog voor de website van Duurzaam Nieuws. Deze blog ging over ‘holacratie als een nieuwe vorm van organiseren. Organisaties zoals AirBnB en Uber, maar ook organisaties met andere nieuwe verdienmodellen, zoals Booking.com, hebben een aantal zaken met elkaar gemeen. Ten eerste dat ze nieuw zijn en gebruik maken van de allernieuwste mogelijkheden die internettechnologie hen te bieden heeft. Ten tweede zijn het organisaties die allerlei dure tussenpersonen uitschakelen of als een nieuw type tussenpersoon oude tussenpersonen van de markt verdringen. Zo kan Booking.com, net als AirBnB overigens, worden gezien als een partij die tal van reisbureau’s van de markt heeft gedrukt.  Daarnaast zijn AirBnB en Uber prachtige voorbeelden van de ‘civic economy’, waarbij de rollen van producenten en consumenten in elkaar overvloeien.

Zappos  Holacratie: een nieuwe vorm van organiseren ZapposMaar deze voorbeelden hebben nog een ander ding gemeen. En dat is dat ze kunnen worden gezien als voorbeelden van de met de ‘civic economy’ en de netwerksamenleving samenhangende overstap naar andere besturingsmodellen. Een daarvan is de holacratie, een revolutionaire vorm van organiseren, zonder traditionele managers, zonder bureaucratie of hiërarchie en zonder de opdeling  van het werk in afgebakende functieprofielen. Het model neemt afstand van de traditionele top-down benadering en distribueert autoriteit en invloed over alle medewerkers in de organisatie. Holacratie is een radicaal ander soort besturingssysteem voor teams en organisaties, bedacht en populair gemaakt door de Amerikaanse IT-ondernemer Brian Robertson. Een van de grootste pleitbezorgers in Nederland is Diederik Janse.

In een holacratie staan de missie van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Spanningen en problemen dienen continue als brandstof voor de ontwikkeling van de organisatie. Brian Robertson lanceerde de term ‘holacratie’ in 2007 in het artikel ‘Evolving Organization’. Voor iedere geïnteresseerde is inmiddels versie 4.0 van deze grondwet op internet te vinden.  De grootste organisatie die het systeem in de Verenigde Staten van Amerika invoerde was de online schoenenwinkel Zappos met 1.500 medewerkers. Holacratie is door zowel profit als non-profit organisaties in de Verenigde Staten en in Europa ingevoerd. Vooral bedrijven in de ICT en de creatieve sector lopen ermee voorop. In de VS is de Twitter-oprichter Evan Williams een verklaard voorstander van het model. Ook zijn in 2012 opgerichte bedrijf Medium, een platform op internet waar iedereen verhalen en ideeën kan delen, voerde het in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*